Kunst van het niks doen

Even helemaal niks, bestaat dat nog? Ik vraag het me af, want telkens als ik niks gepland heb staan ga ik automatisch wat doen. Mijn hersenen staan dan ook op het knopje ‘niks doen? Zonde van mijn tijd.’
Gek eigenlijk, vroeger was ik zo goed in niks doen. Het verbaasd me ook dat ik helemaal spastisch word wanneer ik even niks te doen heb. Ik weet zeker dat het komt door de opleiding komt die ik nu volg, me constant 200 procent bewijzen, altijd aanwezig zijn, alles geven etc. Maar wat nou als ik dat even niet meer kan, geen energie geven aan dat waar ik me aan moet voldoen. Ik wil gewoon even niks doen, even niks. Geen verplichtingen, geen drukte en stress. Niks.

En dat is dus mijn doel, leren niks te doen. Eventjes niks, of nou ja ik mag wel wat gaan doen maar dan alleen maar iets doen wat ík graag zou willen. Dit word echt nog een lastige opgave ik weet het zeker. Ondertussen ben ik het internet aan het afstruinen voor wat Niks Doen Tips en ik kom er serieus achter dat er ook daadwerkelijke cursussen voor Niks Doen word gegeven. You’ve got to be kidding me bestaat dat?! Misschien ga ik wel de hele dag tekenen, of überhaupt creatief bezig zijn (in feite ben ik daar nu ook mee bezig), misschien ga ik wel de playmobile van zolder afhalen en opnieuw mijn jeugd ervaren. Misschien ga ik de deur uit, al regent het wel. Puntje van aandacht natuurlijk.

Ik ben verder gaan zoeken op het internet en kwam wel echt iets heel interessants tegen:

‘Het brengt de balans weer terug: van stress naar ontspanning, van moeten naar willen, van drukte naar rust. Neem de tijd om regelmatig leuke dingen te doen. Leuke dingen zijn net zo belangrijk als verantwoordelijkheden. Bovendien – en dit is het ultieme argument voor de ambitieuze doener: leuke dingen doen zorgt ervoor dat je meer taken kunt afmaken. Door de boog af en toe te ontspannen gaat hij langer mee.

“Nietsdoen is het moeilijkste wat er is.
Het is het moeilijkste én het slimste wat je kunt doen.” ‘

(BRON: https://www.newstart.nl/blog/meer-plezier-in-je-leven-de-kunst-van-het-nietsdoen/ )

Oké, dus het is belangrijk dat ik even niks doe. Anders val ik straks nog neer omdat ik teveel stress heb. Het grappige hieraan is wel, de maatschappij accepteert dit niet. Je moet altijd wat doen, valt jullie dat dan ook niet op? Ik kan niet de enige zijn toch, ik ben bijna verplicht om altijd iets te doen. Zou bijna zeggen dat mijn mening ook echt niet eens meer toe doet, gewoon doorgaan. Knopje om, niks aan de hand. En ik gok dat in mijn hoofd een foutmelding werd aangegeven, ‘Momentje Meg, we hebben een foutmelding. Druk op de rode knop, ik herhaal druk op de rode knop’ en alles werd toen stil gezet. Een rijke fantasie hebben is ook best wel leuk, als ik er wat mee zou doen tenminste. Iets meer liefde voor jezelf Meg, 2016 staat nogal voor mij als een zoektocht naar Wie The Fuck Ben Ik? Dus het komt ook wel goed uit dat ik me voel als een dood vogeltje op een treurwilg, leerpuntje nummert 385154. Ik moet weer vaker gaan schrijven, ik word er nu al 10 keer blijer van. Gewoon niks denken, laat die vingers maar typen.

Dus Meg, wat gaan we vandaag doen? Niks! WOW! Al heb ik wel zin om te gaan tekenen, misschien ga ik wat schilderen. De Muur of Fame bewerken, of een MegBoard maken of een taart gaan bakken, of iets gaan filmen, oke daar gaan we alweer. Oeps, je begrijpt zelf ook wel, ik ben hier nog niet zo goed in hihi.

Let’s do this. 

Goodluck
Love always,
Meg

Misschien vind je dit ook leuk!

2 reacties

  1. In mijn ervaringen, heb ik vooral gemerkt dat mensen die niet stil kunnen zitten, niet willen stilzitten omdat ze dan gaan nadenken over wat ze aan het doen zijn, of wat ze nu eigenlijk willen.
    En soms willen mensen zichzelf liever niet confronteren met die gedachte, omdat men bang is dat men er dan achterkomt, dat we dingen doen, waar we eigenlijk niet achter staan.
    Dus als je misschien moeite hebt met niets doen, vraag jezelf af; waar ben ik niet bereid voor om bij stil te staan?

  2. Mooi geschreven, misschien om gewoon even niks te doen en mijn ogen te sluiten en luisteren naar wie ik nou eigenlijk echt ben.
    Ik ga er over nadenken, wat misschien heb je nog gelijk ook.
    Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *