Koningsdag 2016!

Koningsdag 2016 was een iets dan alle andere jaren namelijk, ik kreeg de kans om op te treden voor de koning! Ja, dat lees je goed. Op de Grote Markt stond ik samen met nog heel veel meer mensen te dansen voor de koning, het was zoo onwijs leuk! Eerst was het nog wel even spannend of het niet zou gaan regenen, want het weer is de laatste tijd gewoon een beetje vreemd. Gelukkig was er geen regen, maar koud was het zeker!

Het is allemaal zo gegaan, ons werd gevraagd of er mensen waren die geïntresseerd hierin waren, nou dat was ik wel! Zo’n kans krijg je noooit meer dus met beide handen aanpakken. Toen werd er gerepeteerd, en niet even kort ofzo. Nee netjes na school, dus dan had je al je dag van 9:00 tot 18:00 dan gingen we nog repeteren van 18.15 tot 21:00. Waard was het het zeker! Midden in de toetsweek hebben we nog gerepeteerd, zelfs in de vakantie hup in de trein en naar Zwolle, ons motto: ALLES VOOR DE KONING.

Toen kregen we een brief thuis gestuurd wat ging over dat je een bandje moest ophalen voor de security, er werd streng gecontroleerd die dag en zonder dat bandje zou je er ook niet inkomen. Op naar het gemeentehuis dus!
koningsdag-1

Was wel grappig, kennen jullie dat filmpje van Javier Guzman over het gemeentehuis? (JOEHOE, KLIK MIJ!), nou dat is mij ook gebeurd. Er is absoluut niemand, echt niemand en ik zie het nummer voor mij staan, bij mij duurde het niet een half uur maar heb er zeker 10 minuten voor jan lul gestaan terwijl ik de bus zag vertrekken. FIJN. Want wat hiervoor gebeurde was dat de blauwe trein vertraging had en ik mijn overstap naar Zwolle niet kon maken, wat betekende dat ik de repetitie zou missen, dat is dus ook gebeurd. Oké, dus ik was aan de beurt! Mooi bandje gekregen die alleen maar strakker kon zitten (dat wist ik dus niet), waardoor m’n arm een klein beetje aan het afknellen was. Maar hé, ALLES VOOR DE KONING.

Op Koningsdag zelf was het 1 en al chaos, we werden verwacht om er om 8:30 te zijn (ja serieus), meteen in de smink; dit was een wit hoofd met roze wangen en rode lippen, kuch clown 2.0; en daarna was het afwachten tot dat we weer wat anders mochten doen. Bleek namelijk dat het orkest er pas veel later zou zijn, en die moesten nog sound checken en alles. Uiteindelijk gingen we een laatste repetitie doen om 10 uur, in de tijd van 9:00 tot 11:00 helemaal niks kunnen doen. We zaten met z’n allen in een hele grote kerk (wat echt episch was), je mocht niet weg door de politie, dan maar niks doen (daar ben ik niet goed in). 10:00 brak aan we mochten, werd geslagen door een houten balk met wijzers erop (bedankt scouting), een man van de security stond in de weg, maar hé, ALLES VOOR DE KONING

11:00 brak aan, tijd om klaar te gaan staan. De koning zou er om 11:30 zijn, dat werd 11:45 en toen mochten we! (vanaf 1:08), wel echt de volle 3 seconden in beeld geweest, fantastisch! Na afloop hebben we allemaal mensen mogen handschudden en daarna was het smink er af en door naar het volgende festijn. Ik zou namelijk mijn lieve vrienden in Arnhem zien waar we heerlijk de hele dag hebben gedanst en s’avonds zijn we gaan BBQ’en. Een Koningsdag om nooit meer te vergeten!

Hoe was jouw Koningsdag?

Goodluck
Love always,
Meg

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *