Het regent, het regent de pannetjes worden nat

Ondertussen begin ik me af te vragen waar de zomer gebleven is, telkens wanneer ik naar buiten kijk zie ik in plaats van een heerlijk zon, een zovele regenbui waardoor het bijna onmogelijk is om iets leuks te gaan doen. Maar ik heb tips! 10 tips om een sombere regenachtige dag tóch nuttig te maken!

1. Film Marathon! Mijn ultime favourite films zijn toch wel die van Harry Potter, op dit moment ben ik op de helft van Harry Potter and the Deathly Hallows part I (SPANNEND!)
2. Puzzelen! Ken je nog die puzzels met 1000 stukjes of nog beter die van 3000? Bel een vriend & vrienden (of je broertjes en zusjes) en zeg maar hallo tegen een middag puzzelen.

3. Fort bouwen! Misschien niet helemaal meer van deze leeftijd, maaar bouw met zoveel mogelijk kleedjes, kussens, lampjes, stoelen (etc.etc.) een groot fort en kijk daar je film marathon! Hapjes & drankjes erbij, en you’re good to go!

4. Over hapjes en drankjes gesproken, ga is opzoek op Pinterest en typ bijvoorbeeld; picnic, snacks, lunch in en voilá! Op naar de supermarkt, inslaan en hapjes maken de hele middag door! (top idee voor je fort & je films)

5. Kleuren! Ook dit is helemaal in tegenwoordig, je hebt genoeg tekenboeken tegenwoordig. Kleurboek Voor Volwassenen bijvoorbeeld. Het is heerlijk om een middag heerlijk met stiften, potloden, verf aan de gang te gaan. Heb je niet zo’n kleurboek in huis? Dan maak je toch een Doodle tekening?

6. Opruimbeurt! Eh ja, dit is ook een optie. Niet mijn favoriet maar het is ook best goed om je hoofd even leeg te maken. Dit keer niet alleen de dingen op ruimen zodat de grond leeg is, maar neem ook is dat rommelige kastje mee of haal al dat stof weg wat achter je bed zit. Het zal geen verschil maken voor een oogopslag, maar wel voor die overvolle hersenen!

7. Spelletjes! Hiervoor moet je wel in de mood zijn moet ik toegeven. Maar hoe leuk kan het zijn om iedereen aan de keuken tafel te hebben voor een spelletjes middag? Van mens-erger-je-niet tot een potje 31-en.  Nog een paar spelletjes op een rij die je kan spelen: 21-en, klootzakken (zonder alcohol!), pesten, Rummi (gelijk aan Rummikub maar dan de kaartversie).

8. Boek lezen! Hoe heerlijk is het om in een hele nieuwe wereld te stappen en compleet te verdwijnen van de wereld om je heen door alleen maar een boek?

9. Innerlijke verzorging is best belangrijk, maar een middagje voor je uiterlijk is ook niet verkeerd! Maskertje, een lekkere grote kop thee, relaxende muziek, een vol bad & genieten maar!

10. Knutsel je gek! Nog iets creatiefs, misschien heb je wel ergens een oud schriftje of een boek met lege bladzijdes liggen (zo niet, let’s make one!). Verzamel zoveel mogelijk stickers, foldertjes, tijdschriften, pennen, potloden, stiften noem maar op! En maak een mooie collage of een smashbook!

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt, en heb je nog iets toe te voegen laat het me vooral weten!

Wat doe jij op een regenachtige dag?

Goodluck
Love always,
Meg

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *