Herfst in Nederland

Een snotterende neus, koude handen, rode wangen van de kou of een bibberend lichaam. Het word kouder, de herfst komt er aan en eigenlijk heb ik er heel erg veel zin in. Op een zaterdag naar het bos gaan om de smaak van herfst te proeven, door de natte blaadjes lopen waardoor m’n schoenen helemaal nat en vies worden of kastanjes zoeken en daar egels van maken. Ik vind dat de herfst altijd zo heerlijk ruikt! En doordat het sneller donker word gaan er ook eerder lampjes of
kaarsjes aan. Ik hou gewoon heel erg van de sfeer, heerlijk!

Maar aan de herfst zit ook een klein minpuntje, het is zo koud! Nu weet ik van mezelf dat mijn weerstand nou ook niet echt super optimaal is en ik het altijd koud heb (dan is zo’n vriendje die altijd warm is toch wel heel fijn), maar ondertussen heb ik wat life hacks ontdekt die me door ons koude kikkerlandje heen slepen.
Hier mijn top 10!

Oversized sjaal & een lekkere muts
Misschien erg voor de hand liggend maar deze twee dingen zijn echt mijn redders is nood. Een muts op gaat me nog net iets te ver maar een heerlijke warme sjaal hangt al wel om mijn nek. Mijn moeder heeft een heerlijke, veelste grote, knuffelbare sjaal gekocht die ik iedere morgen (ik ben meestal de eerste die opstaat en naar school vertrekt) stiekem om me nek gooi en de deur uit gaat. Heerlijk!

Fluffy sokken in bed
Als mijn vader dit leest moet hij vast lachen, ik heb 2 paar fluffy sokken. 1 paar groene met rode stippen en een rendier er op en een ander paar die rood zijn met een kerstman erop. Ik heb gewoon altijd koude voeten, hebben jullie daar nooit last van wanneer je dan ‘s avonds je bed in kruipt en je voeten zijn zo koud? Nou daar heb ik mijn oplossing voor gevonden! Fluffy sokken. Overdag zijn ze heerlijk om te dragen maar in je bed zijn ze goddelijk. Het is net alsof je een kacheltje bij je voeten hebt. Love it!

Kruikjes & handwarmers
En als je geen sokken in je bed aan mag (wat ik eigenlijk ook niet mag) dan kies je toch voor een heerlijke kruik! Liefde voor de uitvinder van kruiken. Gooi er heet water in, knop goed dicht draaien en hallo nieuwe beste vriend! Maar als je nou veel onderweg bent en je niet zomaar een kruik in je tas kan stoppen heb ik de aller beste oplossing ever! De handwarmers dit zijn mini kruikjes (ik heb er één in de vorm van een pinguïn) met een plaatje erin en als je die ‘breekt’ dan word het vormpje lekker warm. Je mini kruikje dus. Vooral op wintersport vakantie is dit heerlijk, gooi zo’n handwarmer in je handschoen en je hebt de hele dag warme handen!

Thermoskan 
Nu je een heerlijke kachel voor je lichaam hebt, is het ook wel heel erg lekker voor IN je lichaam! De thermoskan is je beste vriend! Zoek allemaal lekkere theetjes bij elkaar, in een doosje en mee naar school! Ik moet twee uur reizen voordat ik op school ben, dus dan is het wel echt heerlijk om wakker te worden met een lekker kopje thee, want in de ochtend heb ik er nooit tijd voor! Maar nu ik mijn theepot overal mee naar toe kan nemen vind ik het heerlijk!

Shop Till You Drop
Één van de ultieme leuke dingen aan de wintertijd vind ik wel het shoppen er naar toe. En dan niet alleen kleding (ook heel leuk) maar qua decór kan ik helemaal los gaan. Zodra ik lichtjes in de winkel zie word ik he le maal gek. Ondertussen kan ik wel een hele winkel leeg kopen als ik lichtjes zie met paddenstoeltjes eraan (LOVE). Maar wanneer de kerst er aan komt mogen er ook weer kerstballen in de boom. Nou ik kan uren rond dwalen in de stad om de leukste en bijzonderste kerstballen op de kop te tikken. De kringloop winkels zijn echt mijn favoriet, meestal vind ik daar hele leuke schilderijtjes of leuke dienblaadjes die ik kan vol kan décoreren met blaadjes, dennenappels en m’n paddenstoellichtjes (hihi).

Je playlist refreshen
Iets wat me ook heel erg gelukkig maakt naar de wintertijd toe is een nieuwe muziek lijst, vaarwel zomer hits naar hallo zwoele Michael Bublé kerstmuziek. Ik kan echt genieten van een nieuwe lijst vol met jazz en dat warme gevoel van een kopje thee op de bank met een openhaard voor je neus.

Echt Robbie Williams die jazz zingt, je weet niet wat je mee maakt. Maar je playlist refreshen betekent ook dat je vaarwel zegt tegen het oude en hallo zegt tegen het nieuwe. En dat vind ik altijd wel heel erg mooi. We gaan een nieuwe tijd in, en daar hoort andere muziek bij

Verander, verander, verander!
Wat me naar een heel mooi bruggetje brengt; je kamer veranderen! Soms hebben we allemaal wel is zo’n moment, dat je een drang krijgt om ineens alles te veranderen wat er in je kamer staat. En bij mij werkt dat gewoon heel erg goed, een nieuwe sfeer en dan blijf je niet hangen in dat oude wat je bijvoorbeeld al 80 jaar op die manier hebt neergezet. Zet je bed aan de andere kant van je kamer, gooi er is voor de verandering een paar plantjes neer (vergeet niet je paddenstoellampjes), haal is iets weg uit je kamer en stal het neer op zolder. Je zult merken dat het niet alleen heel erg leuk is, maar ook heel erg rustgevend. Even een nieuwe frisse start op een nieuw komend seizoen.

De mini paraplu
Ik weet niet hoe vaak ik ziek ben geworden doordat ik zeiknat thuis kwam van
een keiharde regen. Nu heeft het er ook mee te maken hoe warm ik me kleedt, en hoe snel ik die natte kleding uit doe. Maar echt, ik heb standaard een mini paraplu bij me voor de keiharde regen en ik niet als een bezopen kat thuis kom. Het is niet zo dat ik bij ieder mini druppeltje mijn paraplu uit mijn tas haal, want zo’n iemand ben ik nou ook weer niet. Maar als er keiharde storm is en ik moet ergens naar toe lopen (bijvoorbeeld in de stad voor mijn Shop Till You Drop moment) is het wel heel erg fijn om een paraplu te hebben!

De douche (of bad, nog beter!)
Ik zou niet weten wat ik zonder een douche of een heerlijk warm bad zou moeten. Ik sta er nooit langer onder dan 10 minuten, maar die 10 minuten zijn echt de aller beste 10 minuten van de hele wereld. Meestal zet ik de douche altijd net iets te warm, en wanneer ik denk nu is het genoeg zet ik ‘em lekker koud om af te spoelen. Op 1 of andere manier vind ik dat gewoon heel erg lekker. Maar zo heel af en toe dan vul ik een bad vol met schuim om me daar de komende 2 uur in te verdwijnen.

Onesies
Van koeienpakken tot een schaap geef mij een onesie en ik kan er de hele dag in lopen. Ik weet dat ze bij de Primark te meest leuke onesies hebben echt telkens als ik er kom ben ik echt geneigd om zo’n ding mee te nemen. Ondertussen heb ik een soort witte tijger, mijn zusje een giraffe, mijn andere zusje een stinkdier en mijn vader een bij. Nu ik dit zo schrijf wil ik echt een keer met z’n allen een onesie aan trekken en een foto maken!

Wat zijn jouw life hacks voor de winter tijd?

Goodluck
Love always,
Meg

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *