Fouten maken moet

I guess dat we allemaal fouten maken. En niet zo’n beetje ook.  Fouten maken is heel lastig om toe te geven. Want wie wilt er nou toegeven aan zijn of haar eigen onzekerheden?


Al heel lang vind ik menselijke acties en hoe wij denken reuze interessant, en vandaag kwam ik mezelf keihard tegen toen ik een grote fout maakte. Ik schaamde me diep, maar toen ik in bed lag en er toen pas rustig over na ging denken kon ik mezelf zo hard voor me hoofd slaan. Want wat maakt het nou uit…de volgende keer zal het weer beter gaan!
Sterker nog, als ik mezelf niet zo hard was tegen gekomen had ik er ook niet van kunnen leren en was het de volgende keer helemaal niet beter gegaan want ik had het mezelf niet kunnen vergeven.

Wat me mooi naar een bruggetje brengt, waarom maken wij mensen onszelf zo gek van het feit dat we alles meteen perfect willen doen?! Ook ik doe het, het liefst wou ik dat alles in 1 keer goed zal gaan. Maar waarom? Omdat ik bang ben dat ik zal falen of mensen raar gaan denken? Belachelijk eigenlijk, als alles in 1 keer goed zou gaan waar zit dan de uitdaging van het leven?
Het is belangrijk om fouten te maken, jezelf te vergeven en door te gaan.
Niet teveel bij nadenken, gewoon doen.

Het is vooral wanneer ik een fout maak moet ik rustig blijven in plaats van meteen helemaal in de wolken te schieten, ook daar zit een leerpunt. Even tot 3 tellen, relativeren en we gaan weer vrolijk door! Het is ook niet makkelijk, mens zijn! Of is het meer het accepteren dat je een mens bent en fouten mág maken. Zelfs de grootste, de rijkste, de machtigste mensen op deze wereld hebben fouten moeten maken om te komen waar ze nu staan.
En eigenlijk komt het maar op 1 ding neer, wees mens. Maak veel fouten, accepteer jezelf en sta positief in het leven. Want one thing for sure met positiviteit kom je overal!

Good luck
Love always,
Meg

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *