Een andere Meg

Ook al is het vandaag een hele simpele maandag morgen, het voelt anders dan al die andere maandagen. Ik voel me anders en heel erg goed. Ik voel me, vrij.
En ik weet precies waar dat in zit. Vroeger was ik het meisje die altijd ja en amen zei. Die niet goed luisterde naar zich zelf maar juist andere pleased.
En ook al wilde ik me er nooit aan toegeven (wie wilt dat wel?) realiseer ik me maar al te goed dat die tijd voorbij moet zijn.

Ik vergeet heel vaak dat dit mijn leven is en niet die van een ander. Gek genoeg duurde dat even om te realiseren dat ik zelf de touwtjes in hand heb en niet iemand anders. Ik heb zo veel op de planning staan, dingen waarvan ik alleen maar gelukkig kan worden. Want dat verdien ik, ik verdien om alleen maar te lachen! Huilen en in een dipje zitten hoort nou een maal bij het leven, maar ik wil juist het mooie van het leven op gaan zoeken. Iets wat ik de afgelopen tijd lastig vond om te vinden.

Zaterdag avond & zondag morgen vierden wij Sinterklaas. En ik kreeg van mijn zusjes een hele grote olifant knuffel, het is zo iets kleins. Een simpel gebaar, maar ik ben er zo blij mee! Het ligt nu ook naast me, het is echt m’n tweede kussen en word er gewoon heel vrolijk van. Ik kan wel om mezelf lachen hoor, 17 jaar (bijna 18!) en kan blij zijn met een knuffel. Tja, thats me i guess.

Gister avond was ik nog heerlijk achter m’n laptop bezig opzoek naar een nieuw logo voor Samen met Meg en ik denk dat dit een mooi begin is. Een complete nieuwe lay-out, want ik ga ook een nieuwe tijd in. Ik weet ook niet zo goed wat ik nou echt wil hoor, maar ik kom steeds dichterbij heb ik het gevoel. Ik word ook iedere dag ouder en wijzer en mijn smaak veranderd ook gewoon heel snel eigenlijk…

Nog een mooi geniet momentje, het is kwart over 9 en ik hoor mijn zusje Noor in de badkamer staan met haar nieuwe box. Geluid op 180 geloof ik want ik hoor de bas gewoon trillen. Heerlijk!

Gister avond (zondag) moest ik weer werken, tweede werkdag! Ik werk nu bij een Grieks restaurant en dat voelt toch zo goed! Eigen centjes verdienen, eigen controle hebben. Ik kan je vertellen dat het goed voelt om iets te doen waardoor je het voor jezelf gewoon makkelijker maakt. Ik wil graag iets bereiken en dat moet ik zelf doen. Ik krijg zoveel voldoening door iets te doen wat echt voor mezelf is!

Ik las zojuist iets heel moois wat ik graag wil delen met jullie, het is in het Engels en zo wil ik het ook laten…

‘Spend money. Change your hairstyle. Sell you old clothes and pursue your new style with the money you get from it. Be strong. Be patient. Get drunk if you want to, but nog every weekend. Buy a chocolate bar every week when your favorite tv show is on. Take hot baths. Wake up early. Start jogging. Write. Find a friend who will listen to you and don’t stop until you find it. Study. Read. Make your Instagram cool. Write some more. Get that damn piercing. Buy bath bubbles and bath more. Adore your body. Shave, for yourself. Book flights for next spring. Write this down, write it all down. Cry. Finally feel some homesickness. Learn to be in silence. Learn to stand being alone. Drink lots of tea. Get ready for Christmas. Feel smart at school. Spend a weekend alone. Take lots of selfies. Eat chocolate while watching reality tv-shows. Meditate. Stretch. Learn ballet. Buy overprized coffee. Learn to be with yourself.’

Is dat niet een prachtige tekst om geïnspireerd door te raken? Ik blijf het leven soms maar raar vinden. Telkens die achtbaan vol met emoties en keuzes die je moet maken. En dat is niet erg want zo gaat het nou een maal. Maar als ik dit soort teksten lees gaat er toch een adrenaline kick door me heen! Ik daag jullie ook uit, ja het leven kan soms echt een pain in the ass zijn. Maar het kan ook zo mooi zijn, je moet het alleen wel zelf doen!

Vandaag heb ik een prachtige nieuwe dag voor me met nieuwe kansen. Ik ga mijn kamer helemaal uit zoeken, ik pas een vuilniszak en ik ga aan de slag. Weg al die rommel en opnieuw beginnen! Kleding waarvan ik weet dat ik het nooit meer aantrek en iemand anders het beter kan gebruiken dan ik, gaat weg. Papiertjes en dingen die ik nooit weg kan doen ook in de vuilniszak. Mijn bed, bureau en kastjes naar een andere plek. Helemaal schoonmaken van top tot teen met kerst muziek op de achtergrond.

Moet goed komen denk ik zo!

Een nieuwe kijk op het leven, een frisse start.
Doe je mee?

Good luck
Love always,
Meg

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *