De zomer is begonnen

En terwijl ik voor de laatste keer naar school fiets op een zaterdagmorgen en ik begin door te hebben dat het na vandaag gebeurd is, het eerste jaar van de Song & Dance Academy, gingen ineens mijn ogen open.

Ik fiets in de volle stilte, over een bruggetje, en hoor absoluut niks dan een paar vogels en water dat ruist. Terwijl ik er bewust van wordt wat er om mij heen gebeurd realiseer ik me dat ik dat een hele lange tijd niet meer gehoord heb. Terwijl ik iedere ochtend over dit zelfde bruggetje fiets. De rust komt langzamerhand weer terug, de drukte en de hectiek van de grote stad had me te pakken. Maar nu zegt de wereld: ‘je mag rust nemen.’

Ik merk het in alles. Ik zie mensen hardlopen, fietsen, skeeleren, de jongeren uit mijn buurt gaan weer longboarden. Het is mooi weer dus we gaan naar buiten. De tijd van mobiliteit gaat een stukje achteruit. En word vervangen door een goed boek, de zon of het strand.
Veel meer lachende mensen om je heen, blije kinderen met ijsjes en stelletjes die de deur uit gaan in plaats van het binnen ‘chillen’.

Vroeger vond ik de zomer maar helemaal niks, veelste warm en ‘dan moet ik een korte broek aan’. Dat was wel mijn standaard antwoord als iemand vroeg waarom ik het dan niet leuk vind. Nu kan ik niet meer wachten tot ik mijn gordijnen mag openen en een strak blauwe lucht en een heerlijke zon tegemoet kan lachen. Al vind ik het nog steeds verschrikkelijk om in een korte broek te lopen, probeer ik het wel steeds meer. Dat lang verwachte zomerse tintje mag dan dit jaar ook wel. Ben altijd een spook geweest, en ben er nu wel klaar mee. Ik kan dan ook niet wachten op de vakanties waar ik deze zomer naar toe ga.

Eerst een weekendje Schoorl, dan Tenerife en vervolgens Portugal.
Helemaal bijkomen van alle gekte, om vervolgens weer met een frisse blik school jaar 2 in te stappen!

Love always,
Meg

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *