Dagje Delft!

Op 2e paasdag stond er een leuke dag op de planning, samen met een vriend Delft onveilig maken! Alle twee vinden we reizen en nieuwe dingen ontdekken echt heel tof, en aangezien het voor ons gratis reizen is (student zijn is best cool) is de keuze niet zo moeilijk te maken, weg wezen dus! En dat is wat we deden, we spraken af om de trein te pakken om kwart over elf, oh wacht… leuk verhaal. Op zondag gingen we met een paar mensen naar de Uithof in Den Haag! We hadden 2 uurtjes skiën/snowboarden gekocht voor een tientje, was echt een onwijs gezellige (en lachwekkende) middag. Maar meneer had zijn portemonnee verloren, gebeld naar de Uithof, ja hoor daar lag die. Fijn, dus wij als eerst naar Den Haag, (wat een gaaf station is dat, echt prachtig), gelukkig ligt het nog best dicht bij elkaar, portomonnee opgehaald, en toén konden we naar Delft. Natuurlijk speelde we een Uno, en heb ik hem echt DIK ingemaakt. Heerlijk spelletje!

En toen waren we in Delft, wat een gaaf station is dat zeg! Ik was eigenlijk toegewezen op reisleidster, nou met mijn richtingsgevoel waren we net zo goed in China uit gekomen, maar het is gelukt! We zijn in de stad gekomen, duurde wel even. Want wist ik veel dat je ook net zo goed 5 minuten kon lopen en je was er maar nee ik moest zo nodig de tram pakken waar je 2 minuten in zat. Oeps, wist ik echt wel. Oh en jeetje wat waaide het hard! Het ligt natuurlijk heel dicht bij Scheveningen, maar echt dat was niet normaal! Helaaas, waren ze aan het verbouwen dus al het zand wat er lag kwam direct in m’n ogen en mond terecht, hé dat was fijn.

Ik wist echt niet dat Delft zo’n toeristische stad zou zijn, het was net Amsterdam min al die toeristen en de drukte dan. Overal waar je keek zag je wel van die souvenir winkeltjes, waar we ook even niet rekening mee hadden gehouden was dat het 2e paasdag was, bijna alle winkels waren dicht! Al was er wel een heel schattig winkeltje die open was met allemaal gekke spulletjes, heb nog hele mooie kaarten gevonden. Voor de collectie, heerlijk! In Delft heb je ook de Oude en de Nieuwe kerk, een beetje cultuur snuiven vond ik wel een goed idee. Kaartjes gekocht en we zijn de Nieuwe kerk in gegaan, hier is Prins Claus bijvoorbeeld begraven. Was wel echt onwijs mooi, een kerk heeft gewoon iets magisch (vind ik), het mysterieuze, stilte ja ik hou er wel van.

Toen was het tijd om te gaan, het begon namelijk al wat later te worden en mij was verteld dat in Rotterdam in de Markthal allemaal kraampjes zouden staan met allemaal lekker eten! Hé, dat klonk goed. Dus de trein naar Rotterdam Blaak gepakt en daar lekker wat gegeten, allemaal verschillende soorten hapjes en drankjes (de Nutella stand, WOW). Wij gingen voor de tapas, was echt super gezellig! Wat nou zo mooi is aan de Markthal dat het plafond zo ongelooflijk gaaf is! Met die verschillende versieringen aan het dak, echt prachtig. Ohja, weet je nog dat ik zei dat ik zo slecht ben in reisleidster zijn!? Nou, dat geldt ook voor kaartlezen eigenlijk. Even een grappige foto, dit is niet eens een kaart maar een plattegrond van hoe de kerk eruit ziet en ik krijg dit voor elkaar:

Ik kreeg het maar niet voor elkaar om dat stomme ding überhaupt al uit elkaar te krijgen, echt hoe krijg ik het in vredesnaam voor elkaar. Om deze foto werd natuurlijk keihard gelachen, ik vind mezelf ook wel grappig hier. En dat was weer een heerlijke dag, en wat eerst een code geel dag werd, werd het een prachtige zonnige dag met een blauwe lucht! Hadden wij even geluk, reizen is echt iets wat ik heerlijk vind om te doen, en dit is dan alleen Nederland. Het is een klein begin, en dat vind ik heerlijk.

Hou jij van reizen, en zo ja wat is je mooiste ervaring?

Good luck
Love always,
Meg

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *