CAPE TOWN – 24 days of South-Africa

Kaapstad. Het is een bizarre stad, wel mooi, zeker weten mooi. Bijzonder is misschien ook wel een goed woord. Er wonen hier veel zwervers, misschien wel iets te veel. Mensen verkopen hier aan de straten of liggen op een bankje te slapen. Iedere ochtend zie je mensen de dag beginnen met een stukje hardlopen en het verkeer begint ook al vroeg te rijden. Wij hadden een appartement aan de kust, prachtig uitzicht. We konden Robbeneiland zo zien vanuit het raam!

We waren 5 dagen in Kaapstad, waarvan ik samen met mijn zusjes Lion’s Head hebben beklommen. WAUW, wat een klim! Het was nog best wel gevaarlijk ook, er liggen allemaal losse stenen en je moest echt klimmen om naar boven te komen. Niet een mooi paadje aangelegd met trappetjes en touwen. Nee echt klimmen, voetje voor voetje en hopen dat je niet naar beneden valt (leuk joh!). We hebben Wally’s Secret Cave gevonden (dat was een hel moet ik zeggen), ben bijna naar beneden gevallen en heb er een mooi litteken op mijn knie van over gehouden en zijn we ook nog naar de top geklommen! Daar was het adembenemend. Het was zo hoog, en het uitzicht. Mijn god, het was prachtig. Echt prachtig.

De andere dagen zijn we Kaapstad een beetje gaan ontdekken op een Hop on – Hop off bus! Echt super leuk, (wel een beetje toeristisch), zo hebben we de hele stad gezien in een korte tijd! We zijn ook nog naar Robbeneiland geweest, dat was…ja. Apart. Niet helemaal hoe ik het me had voorgesteld, ik raad zelf Robbeneiland niet aan als je in Kaapstad bent. Ieder zo zijn ding!

Deze hele trip was geweldig, ik denk dat we allemaal iets meer dankbaar mogen zijn voor het leven dat we hier hebben. Ik denk dat wij Nederlanders het allemaal best goed voor elkaar hebben.

Op 29 juli eindigde onze reis, waarbij een 25 uur durende terug reis ons tegemoet stond. Ja, 25 uur. Het was een behoorlijke reis terug, en nu terug in het heerlijke regende Nederland begint het leven weer. Vandaag mag ik de sleutels ophalen voor mijn nieuwe woning in Rotterdam! Proost op het leven lieve lezer, maak er wat moois van!

Good luck
Love always,
Meg

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *