Het begin van een prachtig avontuur! – 24 days in South-Africa

Ik zit op een bankje tegenover een zwembad in het prachtige, nee adembenemende, Madikwe. De zon schijnt warm terwijl het hier ‘winter’ is. Er lopen hier aapjes, reptielen en Bob de vogel rond en het enige wat je hoort is de wind, wat dieren en mijn gedachten. Het internet is beperkt hier, alleen in de ‘main’ lodge is er langzaam internet. Om heel eerlijk te zijn vind ik het heerlijk. Natuurlijk, maak ik foto’s die geposeerd zijn zodat ze later op Instagram kunnen met een bijpassend filter, maar dat is ook een kant wie ik ben. Ik ben dol op dat contrast.
Onze reis begon na een lange vlucht van ongeveer 16 uur waar we in Johannesburg bij on huisje aankwamen. Het werd al om 17:00 donker, wat heel gek was natuurlijk. Die avond viel ik om 8 uur in slaap. De volgende ochtend stond de taxi vroeg in de ochtend klaar, een 5 uur durende road trip naar Madikwe! En nu zit ik hier. We zijn deze ochtend om 6 uur gewerkt voor een Game Drive (dat is een safari tocht met een ranger en auto). We zagen neushoorns, zebra’s een mama giraf met een net paar dagen oud baby’tje (heel bijzonder!) en heel veel impala’s en gnoes.

Gisteravond toen we aankwamen hebben we ook nog olifanten, leeuwen, nog meer zebra’s, Steve de krokodil en meer giraffen gezien! Voor als je denkt, ‘goh is dat alles’ na ik laat de honderden vogels, mega spinnen, gek rennende kippen en verschillende soorten bomen weg.

Nog een grote bonus, na de brunch gingen we snel op pad en hebben we cheeta’s gezien! Die waren daar gewoon aan het chillen. Onze knettergekke ranger Dylan zei ‘OKAY! Get out of the car!’ en wij waren van ehhhhh wat? U crazy?! Vervolgens tonden we bijna naast de cheeta’s…CHEETA’S! Deze zijn volledig wild, puur natuur. Het was zo vet. Oke en misschien een beetje spannend (niet doorvertellen).

De gastvrijheid is hier belachelijk vriendelijk, je wordt overal voor bedankt en je wordt totaal in de watten gelegd. Ik voel me bijna bezwaard om iets te vragen! Ze kennen je naam na 1 ontmoeting en zelfs alle allergieën en de manier waarop jij je thee drinkt. Zo persoonlijk.

Oh, het is hier zo stil. Ik ben er dol op, je hoofd leeg maken en gewoon luisteren naar de wind en wat vogels. Ik voel de zon op mijn huid kietelen en kan alleen mar blij zijn. Wat is het heerlijk.

Het is vandaag zaterdag (wat ik moest checken want mijn besef van tijd is weg) en dinsdag vertrekken we per vliegtuig naar Port Elizabeth. Daarvoor hou ik je op de hoogte, nu nog zwaar genieten van alle prachtigheid hier.

HA! OK. Ik schrijf het laatste woord en ik hoor zo geluidjes rechts, zijn het twee aapjes die voor mij langs huppelen, wat een kadootje! WELKOM IN AFRIKA!

Nu ga ik er vandoor, tot snel!

Good luck
Love always,

Meg

 

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *