HEEL VEEL OLIFANTEN (en ik ben dol op olifanten) – 24 days in South-Africa

Het ritme is hier heel anders. Logisch natuurlijk, maar toch wendt het heel snel. Je wordt wakker gemaakt om 6 uur, om 6:20 ga je naar de main lodge waar thee, koffie, muffins en toast klaar staat. Rond zeven uur vertrek je met jouw ranger de safari in. Daar ben je ongeveer 3 uurtjes waar je vervolgens om tien uur brunch geserveerd staat. Een tafel vol met heerlijke dingen. Vandaag had ik toast met ei, een mini pancake en broccoli met nootjes er doorheen. Misschien een gekke combinatie haha, maar zooo lekker! Dan heb je lekker tijd voor jezelf, vandaag heb ik een full body massage genomen, oh.. Ik zeg al 100 jaar dat ik een massage wil nemen, en nu dacht ik, de kans s er dus waarom niet! Een uur later, helemaal zen en een beetje slaperig kwam ik er vandaan. Toen heb ik minstens dertig minuten onder een waterval douche gestaan en heb ik allemaal kussens op de veranda neergelegd om in de zon te genieten. Daar zit ik nu nog steeds. Ik heb mijn bikini aan terwijl ik hier zit, jazeker. Bikini! Ik gok dat het nu 26, 28 graden is. Ik heb de zweetdruppeltjes op mijn voorhoofd staan zo lekker is het hier!

Vanmorgen op de Game Drive hebben we nijlpaarden gezien. Tjonge wat zijn die groot! Natuurlijk wist ik dat wel, maar toen ik ze zo uit het water zag komen met hun megahoofd en water blazend, begon mijn hart wat harder te slaan haha! Op die plek hebben we ook wat gedronken en gegeten. Dat was pas gaaf! Ik ben zo dankbaar dat ik hier ben, echt.

Over een poosje (alles gaat hier op gevoel qua tijd, want geen idee hoe laat het nu is), ga ik naar de main lodge een spelletje spelen met de fam. Wat wel lachen is iedereen komt even kijken als je een potje Rummikub speelt. Probeer het dan maar is uit te leggen hoe dat moet haha!

Vanavond gaan we weer op safari, superleuk! We gaan op zoek naar een groep olifanten. IK BEN DOL OP OLIFANTEN!!!! Oeh, ik voel de zon op mijn huid branden. Wat lekker..

Ik wil hier noooit meer weg of nouja ook weer wel maar dit geniet moment, dit geluksgevoel wil ik nooit meer kwijt. Gelukkig is onze reis nog maar net begonnen en staan er nog 100 andere dingen op de planning. Nu ga ik hier afsluiten en schrijf ik vanavond mijn ervaring van onze avond safari! Love always, Meg

AVOND SAFARI LOG

Vanavond was echt te-gek! We waren nog geen half uur onderweg en we zagen een hele groep met giraffen, prachtige dieren. Een klein stukje verder zagen we echt 14 olifanten, AAH! Het leukste daarvan; 2 baby olifantjes. Oh wat waren die klein en schattig! Het mannetje probeerde ons uit te dagen, maar dat zag er zo stuntelig uit doordat tie nog niet zo goed controle had over zijn slurf. Echt hilarisch. We hebben ook nog 2 leeuwen gezien, lagen wel te slapen, maar toch geweldig!

Ohja!! Voordat we die giraffen zagen kwamen we ook nog 2 mannetjes olifanten tegen. Je kon ze bijna aanraken zo dichtbij waren ze bij de auto. Was wel een spannend moment haha. Tijdens de zonsondergang zijn we wat gaan drinken en ineens kwam de maan tevoorschijn. Wauw zo groot! Binnen echt twee minuten stond die boven aan de hemel. Op de weg terugkwamen er steeds meer sterren tevoorschijn. Ik heb geleerd hoe je in het donker altijd het zuiden kan vinden, en ook het sterrenbeeld Schorpioen weet ik nu!

Last but zeker niet least! Een vallende ster…WAUW. Absoluut een geslaagde avond.

Goodluck
Love always,

Meg

 

Misschien vind je dit ook leuk!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *