Social Media Stress

De wereld waarin we leven zal nooit meer zonder social media kunnen leven, het kan denk ik ook niet anders! Mensen verdienen tegenwoordig nota bene hun brood door social media, denk even aan grote Youtubers. Ik heb gelezen hoeveel sommige verdienen, daar word je bang van! En ook al vind ik het héérlijk om me te laten verdwijnen in het wereldje van perfectie, wacht voordat ik verder ga. Denk daar is over na, ik zeg niet dat alles op social media perfectie is, maar het is wel makkelijk om even hopla filtertje erover heen, beetje contrast omhoog en je hebt je foto met het beeld dat je een enorm perfect leven hebt. Die foto’s zijn niet de waarheid, al is het wel leuk om ze te delen met de rest van de wereld. Want het voelt wel goed toch, als je veel likes krijgt en je comment’s zijn meer dan 20. Het voelt wel goed, ik voel me er cool door. Alleen is dat niet helemaal eerlijk. Het is niet echt, het is niet realistisch. Zo werkt de wereld niet, of hoop ik dat eigenlijk alleen maar.

Hier wil ik vanaf, ik wou dat ik mijn telefoon een dag uit kon zetten en als ik dat ding de volgende ochtend weer aan zet ik niet word dood gespammt met berichtjes waar ik nou weer uit hing of dead -lines waar ik even 85 keer aan herinnert moet worden. Alles gaat tegenwoordig via de telefoon, tientallen whatsapp groepen (ik durf die van mijn niet eens te tellen zo erg is het) waar iedere dag wel iets ‘belangrijks’ in word gezegd. Soms word ik er echt helemaal gek van, zou het liefst dat ding in de hoek gooien en is te gaan kijken naar de wereld. Zonder dat stomme beeldschermpje, maar dat is het leven nu gok ik.

Ik ben echt van mening dat social media stress bestaat, wanneer ontstress je namelijk? Ik ga er bijvoorbeeld mee naar bed en word er wakker mee, het is namelijk ook mijn wekker (het is wel een coole het meet mijn slaapgedrag) en zodra ik wakker word kijk is meteen op mijn telefoon of ik iets gemist heb of dat er een les uit zou vallen. Het is ook wel heel dubbel hoor, hoe graag ik dat ding weg zou hebben ik heb het ook nodig. Want wat nou als ik verdwaal, ik heb google maps, wat nou als ik 1 van mijn ouders moet bellen omdat mijn trein niet verder rijd en ik in 1 of ander gat ben beland en ik nergens heen kan?! Niet dat dat nou vaak zou gebeuren, maar ik weet zeker dat ik in paniek zal raken als ik niet iemand had om te bellen. Ik weet namelijk geen enkel telefoon nummer uit mijn hoofd, en bijna alles staat in mijn telefoon. Misschien moet ik daar is mee beginnen, een mini telefoon boekje. Al mijn notities opschrijven in plaats van typen, het zou een mooi begin zijn in feite. Maar wanneer heb ik daar nou weer tijd voor (ja hiervoor moet je tijd máken)

En nu hoor ik mijn ouders al weer zeggen, leg dat ding dan op de gang als je gaat slapen. Ja oke, dan heb ik die straling niet meer in de buurt, maar ik ga er alsnog mee slapen en ik word er alsnog wakker van. Ik denk echt dat het in de routine van het leven zit, je telefoon uit durven zetten. Er was een vrouw die whatsapp voor een week had verwijdert van haar telefoon, en daar kwam ze snel genoeg achter. Alles wat besproken werd in de vrienden groepsapp om wat leuks te gaan doen kwam niet meer bij haar binnen, dus wist ze het niet. Mailtjes las ze te laat, omdat ze daarvoor op haar laptop moest kijken. Ze voelde zich al heel snel alleen, en de mensen die ze bijna iedere dag sprak zag ze nu hooguit 1 keer in de 2 weken omdat iemand zo lief was en haar even belde. Ze schrok er echt enorm van, en toen ik het las ik ook. Dat is niet wat ik wil, ik wil niet vergeten worden!

Daarom gaan we (onze vriendengroep) deze zomer onze telefoon een week uit zetten, weg. We gaan ze in een bak leggen, uit en er niet meer op kijken. Natuurlijk is dit wat makkelijker dan normaal, je bent op vakantie het is zomer je bent met elkaar. Maar toch vraag ik me af of ik het kan dat ik er helemaal niet meer aan denk, en dat wanneer ik weer thuis ben ik zo terug in mijn oude routine schiet. Interessant onderzoek!

Zou jij het aandurven?

Goodluck
Love always,
Meg

Misschien vind je dit ook leuk!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *